Filippinene

Foto: P.K Lee/Leger Uten Grenser

Filippinene


I Filippinene jobber Leger Uten Grenser med seksualhelse og familieplanlegging, og gir helsehjelp til internt fordrevne i Marawi City

Hjem > Land > Filippinene
Oppdatert 16.02.2021
        

Dette er situasjonen i Filippinene: 

Etter en voldelig konflikt om makten i byen Marawi i 2017, ble over 70 prosent av helsefasilitetene i byen ødelagt og rundt 200.000 mennesker ble tvunget på flukt. I 2019 var flere enn 70.000 mennesker fortsatt internt fordrevne som følge av dette. Disse menneskene har begrenset tilgang til helsetjenester. 

En undersøkelse vi gjennomførte i Filipinene i 2015 viste også at det var et stort behov for helsetjenester innenfor seksual og reproduktiv helse i området Tondo i hovedstaten Manila.  

Covid-19-respons 

I Manila driver Leger Uten Grenser med helseinformasjonsarbeid i samarbeid med den lokale organisasjonen Likhaan. Teamene våre jobber også med smittesporing og forebyggende aktiviteter, og støtter covid-19-avdelingen og laboratoriet ved San Lazaro sykehuset i Manila.  

Les mer: Our response to the coronavirus COVID-19 pandemic

Artikkelen fortsetter under bildet

En del av vår covid-19-respons i Filippinene er å jobbe med helseinformasjonsarbeid. Her deler teamene våre ut medisiner, hygieneartikler og informasjonsbrosjyrer. Foto: Leger Uten Grenser / Chika Suefuji

 

Hva gjør vi? 

Leger Uten Grenser har jobbet i Filipinene siden 1987 og jobber i dag i byene Manila og Marawi. I 2019 gjennomførte Leger Uten Grenser 35.600 pasientkonsultasjoner, i tillegg til 1120 pasientkonsultasjoner tilknyttet svangerskapsomsorg.  

Seksual og reproduktive helsetjenester i Manila 

Siden 2016 har vi drevet et prosjekt med fokus på seksual og reproduktiv helse ved klinikker i San Andres og Tondo, som er to av de fattigste og tettest befolkede områdene i hovedstaten Manila. I samarbeid med en lokal organisasjon gir vi helsehjelp til unge jenter og kvinner innenfor familieplanlegging, helsehjelp under og etter graviditet, behandling mot seksuelt overførbare infeksjoner, samt testing og behandling mot livmorhalskreft.  

Teamene våre driver også en mobil klinikk fire ganger i uken i Tondo, der vi gir helsehjelp til pasienter som av ulike årsaker ikke har mulighet til å komme til klinikken.  

I 2019 gjennomførte teamene våre 15.049 pasientkonsultasjoner innen familieplanlegging. Vi testet også 4352 kvinner for livmorhalskreft, og av disse fikk 289 pasienter kryoterapi (en behandlingsmetode som fryser en del av livmorhalsen ved hjelp av nitrogengass). Vi jobbet også med helsemyndighetene i landet og vaksinerte 2229 jenter mot human papillomavirus (HPV), som forårsaker livmorhalskreft.  

Les mer: Livmorhalskreft

Artikkelen fortsetter under bildet

Ajibah Sumaleg (34) bor i Papandayan-distriktet. Hun er gravid med sitt åttende barn og har problemer med å kontrollere blodtrykket sitt. Hun kommer til klinikken i Marawi City en gang i uken for å få oppfølging. Foto: Leger Uten Grenser / Veejay Villafranca

 

Helsehjelp til internt fordrevne i Marawi City 

Vi jobber også i Marawi City som er det området i landet med dårligst tilgang på helsetjenester, som følge av konflikten i 2015. Dette området er fortsatt preget av mye vold. Vi støtter tre helsefasiliteter i området med fysisk og psykisk helsehjelp, samt gir behandling mot ikke-smittsomme sykdommer.  

Leger og annet medisinisk personell fra lokale helseavdelinger samarbeider med Leger Uten Grenser for å gi helsehjelp til internt fordrevne i Marawi City. Foto: Leger Uten Grenser / Veejay Villafranca 

 

 

 HVORFOR ER PÅ FILIPPINENE 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen