Iran

Foto: Mahsa Ahrabi-Fard / Leger Uten Grenser

Iran


I Iran jobber vi med å gi helsehjelp til ulike sårbare grupper i hovedstaden og nær grensen mot Afghanistan. 

Hjem > Land > Iran
Oppdatert 10.01.2022
        

Dette er situasjonen: 

Det er 950.000 afghanske flyktninger, og 28.000 flyktninger fra Irak i Iran. I tillegg bor det 2,5 millioner afghanere i landet, hvor en del er papirløse. Det er også mange andre sårbare grupper i Iran: de som tilhører Ghorbati-samfunnet, hjemløse, og rundt 2,8 millioner rusbrukere. Mange sliter med tilgang til helsehjelp. 

Hva gjør Leger Uten Grenser i Iran? 

Vi har jobbet i Iran siden 1990, og jobber idag både med å gi medisinsk helsehjelp og mentalhelsehjelp. Vi har også tidligere rykket ut etter naturkatastrofer. Leger Uten Grenser gir gratis helsehjelp til sårbare grupper sør i Teheran. Det innebærer rusbrukere, sexarbeidere, gatebarn mennesker som tilhører det etniske minoriteten Ghorbat. Vi gir også helsehjelp til landets mange flyktninger sør i landet. 

I 2020 utførte vi blant annet 29.500 pasientkonsultasjoner, 6060 individuelle konsultasjoner innen psykisk helse og 190 pasienter startet hepatitt C-behandling. 

Artikkelen fortsetter etter bildet

I Darvazeh Ghar distriktet, bor de fattigste i den iranske hovedstaden. Her bor blant annet mange gatebarn, sexarbeidere og rusbrukere. Leger Uten Grenser driver en klinikk i dette området
hvor sårbare grupper kan få gratis helsehjelp. Foto: Samantha Maurin

 

Helshjelp i Teheran og Mashad

I Darvazeh Ghar-distriktet driver vi en klinikk for pasienter som trenger oppfølging for å fullføre behandling, eller som sliter med stigma knyttet til sykdommen sin. Dette arbeidet innebærer rådgivning, psykososial førstehjelp, medisinsk eller psykisk helsehjelp konsultasjoner, svangerskapsomsorg, familieplanlegging og behandling av seksuelt overførbare sykdommer. Pasienter kan også bli testet for hiv, tuberkulose og hepatitt C. 

Vi jobber også med henvisning av pasienter gjennom mobile klinikker i samarbeid med en lokal organisasjon, Society for Recovery Support.  

I Mashdad jobber vi med å gi grunnleggende helsehjelp og mentalhelsehjelp til afghanske flyktninger.

Les mer: Dette gjør vi i Afghanistan

 

 

 

 HVORFOR ER VI I IRAN 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen