Tadsjikistan

Foto: Leger Uten Grenser / Wendy Marijnissen

Tadsjikistan


Leger Uten Grenser jobber med hiv- og tuberkulosebehandling for barn i Tadsjikistan.

Hjem > Land > Tadsjikistan
Oppdatert 08.04.2020
        

 I 2018 startet 220 tuberkulosepasienter  behandling, 110 fikk behandling mot multiresistent tuberkulose og 190 hiv-pasienter var i behandling. 

Glemt krise: Tuberkulose i Øst-Europa og Sentral-Asia

Artikkelen fortsetter etter bildet

 UNDERERNÆRT: Orion er fire år og har tuberkolose. Her står han står på vekten slik at Loanna Haziri, lege for Leger Uten Grenser, kan se om han har forbedret seg i tråd med behandlingen han får. Foto: Wendy Marijnissen

 

Vårt arbeid i Tadsjikistan i 2018

Tuberkulosebehandling for barn 

Vi ønsker så godt det lar seg gjøre og behandle pasientene hjemme og på samme tid demonstrere at omfattende tuberkulose-behandling for barn er mulig. 

Vi støtter også et tuberkulose-sykehus for barn i Dushanbe, og en barneavdeling på Machiton-sykehuset. 

Den omfattende behandlingsmodellen for behandling av barn med tuberkulose innebærer oppfølging, testing av nye pasienter, at diagnosen kommer fra et laboratoriet, individuell behandling og psykososial støtte. 

Artikkelen fortsetter etter bildet

PASIENT:  Da Orion var bare ett år gammel, falt han i koma og ble nesten fullstendig lammet på venstre side av kroppen. Syk og betydelig underernært, gav legene han en 10% sjanse for å overleve. Med riktig behandlig og omsorg fra faren og bestefaen, fortsetter han å bedres for hver dag. Foto: Wendy Marijnissen


Barn- og familie hivprosjekt i Kulob

Sør i landet driver vi barne og familie hiv-prosjektet Kulob. Her er målet å redusere lidelse og dødelighet for barn med hiv/aids, hvor vi særlig fokuserer på utvikling av andre sykdommer og forebygging av videre smitte.  

 

 HVORFOR ER VI I TAJIKISTAN 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen