Usbekistan

Foto: Leger Uten Grenser

Usbekistan


Leger Uten Grenser jobber i Usbekistan med tuberkulose- og hiv-pasienter. 

Hjem > Land > Usbekistan
Oppdatert 08.04.2020
        

Leger Uten Grenser har jobbet i Usbekistan siden 1997. I likhet med de andre nabolandene i regionen jobber Leger Uten Grenser med tuberkulosepasienter i Usbekistan og særlig når det kommer til ny og effektiv behandling ved hjelp av nye medisiner. I 2018 startet 2200 pasienter i tuberkulosebehandling, 810 fikk resistent tuberkulosebehandling og 810 startet i hiv-behandling. 

Glemt krise: Tuberkulose i Øst-Europa og Sentral-Asia

Artikkelen fortsetter etter bildet

MDR-TB: Rohatay Abdullaeva er diagnostisert med multiresistent tuberkulose (MDR-TB). Her er hun i hjemmet sitt i Hojeily, Karakalpakstan (Uzbekistan). Foto: Leger Uten Grenser

Vårt arbeid i 2018

I Nukus, Karakalpakstan, i Usbekistan behandler vi tuberkulose-pasienter. Pasientene var med på den nye kliniske testen PRACTECAL (A pragmatic clinical trial for effective, concise and less-toxic treatment regimens). Dette var den første testen hvor nye medisiner mot tuberkulose ble brukt for pasienter med resistens. 

I hovedstaden Tashkent støtter vi regionale hiv-sentre hvor målet er bedre tilgang til diagnostikk verktøy og behandling av hiv-pasienter som utvikler andre sykdommer. 

GÅSTAV: Rohatay Abdullaeva flytter seg rundt om i huset med hjelp av en gåstav. Rohatay har akkurat begynt å gå rundt med stav, før kunne hun bare ligge ned og ikke snu hodet eller sette seg opp. Foto: Leger Uten Grenser  

 

 

 

 

 HVORFOR ER VI I USBEKISTAN 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen