Venezuela

Foto: Adriana Loureiro Fernandez

Venezuela


Den pågående politiske og økonomiske krisen i landet påvirker landets innbyggere. Tilgang til medisiner og helsehjelp er begrenset. 

Hjem > Land > Venezuela
        

Dette er situasjonen i Venezuela: 

Venezuela ligger i Latin-Amerika og grenser blant annet mot Brasil og Colombia. Den pågående økonomiske og politiske krisen i landet har ført til store behov i befolkningen.

Tilgang på helsetjenester i Venezuela er svært bekymrende. Mange sykehus i landet mangler grunnleggende forsyninger av medisiner, utstyr til operasjoner, og enkelte steder mangler tilgang til rent vann.  

I,6 millioner venezuelere lever også som flyktninger i nabolandet, Colombia. 

Les mer: Migranter i Colombia: Stort behov for helsehjelp for kvinner

Artikkelen fortsetter under bildet

Teamene våre har gitt opplæring og støtte under covid-19-responsen i Venezuela for migranter som kommer tilbake til landet og må gjennomføre karantene. 
Foto: Veronica Ravelo

 

Hva gjør vi? 

Leger Uten Grenser startet for første gang prosjekt i Venezuela i 1997. Nå jobber vi i tre ulike byer med blant annet mental helse, reproduktiv helse, svangerskapshelse og voldsskader. 

Siden Leger Uten Grenser startet sitt første prosjekt i Venezuela har vi gitt omfattende helsehjelp i landet og jobber i dag i flere regioner som Caracas, Sucre, Anzoátengui, Delta Amacuro, Bolívar, og Amazonas. Vi jobber med alt fra opplæring av helsearbeidere, seksualisert vold, rehabilitering av medinske fasiliteter, vaksinasjonsprogrammer, og forebyggelse av malaria.  

I 2019 behandlet 87.500 pasienter mot malaria, utførte 5390 individuelle konsultasjoner for mental helse, og behandlet 750 ofre for seksualisert vold.  

I 2019 trappet vi opp arbeidet i prosjektene våre i Venezuela. Med over 200 feltarbeidere har vi rehabilitert sykehus og helseklinikker, gitt medisinsk utstyr og medisiner til helsefasiliteter og pasienter, hjulpet til med gjenoppbygging av vann- og sanitærsystemer, samtidig som vi fortsetter vårt tidligere arbeid i landet. 

Vi har også bistått i covid-19-responsen. 

Les mer: Vårt arbeid med seksualisert vold

Artikkelen fortsetter under bildet

En av mange helsefremmende tiltak i Venezuela. Disse veggmaleriene var en del av en konkurranse som oppfordret lokalbefolkningen til å delta og formidle viktige budskap. Veggmaleriene plasseres der folk går forbi og de blir lagt merke til.  Foto: Adriana Loureiro Fernandez / Leger Uten Grenser

 

Vold, sykdommer og fallende infrastruktur i et land i krise 

I staten Amazonas begynte vi med rehabilitering av José Gregorio Hernández Hospital, Mother And Child Hosptials, samt tre andre klinikker. Vi lanserte også et pilotprosjekt for å forbedre systemene for forsyning av medisiner og bruk av epidemiologiske data ved fasilitetene. 

I staten Anzoátegui har flere enn 25.000 pasienter fått helsehjelp på en klinikk vi driver for grunnleggende helsehjelp.  Her vaksinerer vi og gir mental helsehjelp, og vi driver helseinformasjonsarbeid og jobber med seksual- og reproduktiv helsehjelp.  

I Caracas, en av verdens mest voldelige byer, har vi samarbeidet med lokale organisasjoner og offentlige institusjoner for å tilby psykisk og grunnleggende helsehjelp til ofre for seksualisert vold i bydelene Libertador og Sucre. I 2019 gjennomførte vi omtrent 580 medisinske konsultasjoner og 4100 individuelle konsultasjoner innen psykisk helse i hovedstaden. Samtidig støttet vi Vargas sykehus, en av byens største medisinske fasiliteter, med teknisk rehabilitering av infrastruktur og biomedisinsk utstyr.  

I staten Delta Amacuro har vi støttet helsedepartementet i Venezuela med logistikk og teknisk hjelp til deres immuniseringsprogram. Dette programmet ble utvidet for å nå befolkningen lengre øst i landet. Ved å bruke vannveiene ble det mulig å nå frem og vaksinere nærmere 2400 mennesker mot polio, meslinger, hepatitt B, difteri og gulfeber.  

I 2019 rykket vi også ut under akutte situasjoner og kriser. Vi ga mentalhelsehjelp til de som ble rammet av voldelige hendelser i starten av året, vi sørget for medisiner og vi hjalp helsevesenet med medisinsk utstyr.  Da et omfattende nasjonalt strømbrudd rammet landet i mars førte det til vannmangel og et diaréutbrudd. Her drev vi med forebyggingsarbeid, behandling av pasienter og opplæring i vannkonservering.  

Les mer: Vårt arbeid med mental helse

Artikkelen fortsetter under bildet

Leger Uten grenser sine psykologer jobber med barn og unge i alle aldere. Til tross for deres unge alder, har mange av disse barna opplevd vold i sitt eget lokalsamfunn.
Foto: Marta Soszynska / Leger Uten Grenser

 

Slik jobber vi med malaria:  

Vi fortsetter arbeidet vårt med en nasjonal malariakampanje i gruveområdet / byen, Sifontes, Bolivar-staten. Dette er det området i landet med høyest malariasmitte. Her støttet vi også Malariology Institute i Sucre. Vi jobbet med diagnostisering og behandling av flere enn 87.500 malaria-pasienter, delte ut myggnetting og var med på kampanjer for helsefremmende tiltak og insektsbekjempelse. 

Les mer: Vårt arbeid med malaria

 

 

 

 HVORFOR ER VI I VENEZUELA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen